gietvloeren

Gietvloeren

Wilt u eens wat anders in huis dan de standaard parketvloeren? Heeft u genoeg van tapijt in de slaapkamer? Kies dan voor gietvloeren. Met gietvloeren haalt u unieke vloeren in huis, die makkelijk te onderhouden zijn, en in verschillende designs leverbaar. De prijzen van gietvloeren zijn bovendien zeer schappelijk. Vanaf 30 euro per vierkante meter heeft u al een gietvloer van goede kwaliteit.

Op deze pagina vindt u meer informatie over gietvloeren: wat is een gietvloer nu eigenlijk, wat zijn de voordelen van gietvloeren en hoe moet deze worden onderhouden. Daarnaast bieden wij u een overzicht van enkele gietvloeren en de prijzen die hieraan verbonden zijn. Heeft u na het lezen nog vragen over de mogelijkheden, prijzen of toepassingen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de specialisten van Vloeren Nu, wij helpen u graag!

Wat is een gietvloer

Een gietvloer is een afwerkvloer, die wordt gemaakt van epoxy, polyurethaan en biopolymeer. Dit zijn kunststoffen gebaseerd op aardolie of plantaardige olie. Deze kunststoffen hebben elk hun eigen toepassing. Zo worden epoxy gietvloeren met name toegepast in fabriekshallen, door de bestendigheid tegen vloeistoffen. Een polyurethaan gietvloer wordt daarentegen vaak gebruikt in gymzalen, vanwege de hoge veerkrachtigheid. Wilt u een duurzame gietvloer, kies dan voor een vloer van biopolymeer.

Gietvloeren, de naam zegt het al, worden gegoten. Door verschillende laagjes aan te brengen wordt een egaal vlak gecreëerd. Hiervoor is een hoge mate van kennis en professionaliteit nodig. De aanschaf van gietvloeren kan dus redelijk in de prijzen oplopen. Gietvloeren zijn door de verschillende mogelijke toepassingen geschikt voor zowel woning, fabriek, winkel en kantoor.

Gietvloeren laten leggen?

Een vloerenspecialist helpt u graag. Vraag vrijblijvend offertes aan!

Offertes aanvragen

Vijf redenen om voor gietvloeren te kiezen

De keuze voor een gietvloer ligt wellicht niet erg voor de hand. Toch zijn er een groot aantal redenen waarom u voor gietenvloeren zou kunnen kiezen. De specialisten van Vloeren Nu hebben voor u de vijf beste redenen op een rijtje gezet.

  • Eenheid in het interieur: gietvloeren kunnen makkelijk doorlopen in de verschillende ruimtes, zonder drempels of naden. Dit levert een grote eenheid in uw woning op, en trekt de aandacht naar uw meubilair.
  • Milieuvriendelijk: Als u kiest voor een gietvloer van biopolymeer, dan draagt u bij aan een beter milieu. Nog belangrijker: u haalt een vloer in huis zonder schadelijke metalen. Gietvloeren van biopolymeer hebben dan ook relatief hoge prijzen. Het is belangrijk dat u deze dan ook in overweging neemt.
  • Demping: gietvloeren zijn door het gebruikte materiaal veerkrachtig en dempen goed. Het is daarom voor kinderen een heerlijke vloer om op te spelen. Daarnaast kunt u tegen lage prijzen bij de aanleg kiezen voor vloerverwarming.
  • Hygiënisch: een gietvloer is erg hygiënisch en allergievrij. De vloeren zijn makkelijk schoon te houden en blijven verschoond van huisstofmijt. Allergiespecialisten prijzen dan ook de gietvloer aan bij hun cliënten.
  • Vloeistof bestendig: door het unieke materiaal en de specifieke giet techniek, zijn gietvloeren ‘vloeistofdicht’. Dit betekent dat een gietvloer ideaal is voor in de badkamer of keuken.

Onderhoud van een gietvloer

Het onderhoud van een gietvloer is erg eenvoudig. Over het algemeen is het voldoende om met een vochtige doek de vloer af te nemen. Hoewel schoonmaakmiddelen de vloeren niet beschadigen, wordt de gietvloer beter schoon met enkel water. Gemorste vloeistoffen of vetten vormen eveneens geen probleem. Maak het wel direct schoon, anders kunnen er vlekken ontstaan. Het is tot slot belangrijk om rekening te houden met scherpe of schurende voorwerpen. Gietvloeren kunnen hierdoor makkelijk beschadigd raken. Bovendien wordt door de professionals aangeraden minimaal eens per 4 jaar een nieuwe bovenlaag op uw gietvloer aan te brengen. Hiermee garandeert u tegen minimale prijzen voor onderhoud, de beste kwaliteit.

gietvloer

Prijzen

De prijzen voor gietvloeren vallen minimaal rond de 30 euro per vierkante meter en zijn afhankelijk van kwaliteit en het merk dat u aanschaft. Bovendien kunnen de prijzen variëren naar aanleiding van de gekozen topcoat en het design of kleur.

Wilt u een overzicht van de mogelijke prijzen?

Neem dan contact op met een van onze specialisten. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. Geef uw voorkeuren aan en wij sturen binnen een paar dagen enkele offertes naar u toe. Vergelijk op prijs en aanbod en bespaar op de kosten van een gietvloer!