vloerrenovatie

Vloerrenovatie

Op een vloer wordt geleefd, daarom is vloerrenovatie af en toe nodig. Een vloerrenovatie zorgt ervoor dat de authentieke vloer behouden wordt, zonder dat u een volledig nieuwe vloer laat leggen. Met het renoveren van de vloer creëert u bovendien een heel nieuwe sfeer in huis.

Op deze pagina vindt u informatie over verschillende vormen van vloerrenovatie en de prijzen die daar bij komen kijken. Daarnaast leest u over de verschillen tussen een nieuwe vloer en vloerrenovatie. Benieuwd naar de kosten? Neem dan contact met ons op via het offerteformulier.

Kiezen voor vloerrenovatie of een nieuwe vloer

Het is soms lastig kiezen tussen het renoveren of nieuw aanschaffen van uw interieur. Zo ook bij de keuze tussen vloerrenovatie of het laten installeren van een nieuwe vloer. De voordelen van het laten renoveren van uw vloer, zijn de lagere prijzen en de beperkte overlast. Bovendien worden uw vloeren weer zo goed als nieuw, wat uw interieur alleen maar ten goede komt. Hier staat tegenover dat met een vloerrenovatie de onderliggende problemen niet worden aangepakt. Hierdoor kan het voorkomen dat u na enkele jaren alsnog een nieuwe vloer moet aanschaffen, dit loopt natuurlijk wel in de prijzen.

De aanschaf van een nieuwe vloer is duurder, maar geeft u wel de mogelijkheid een compleet nieuwe look voor uw woning te creëren. Bovendien kunt u met een goede vloer de waarde van uw woning aanzienlijk verhogen. Woningmakelaars prijzen dan ook altijd de aanschaf van een nieuwe vloer aan. Welke keuze u maakt is afhankelijk van de huidige staat van uw vloeren en het budget waarmee u wilt werken.

Verschillende vormen vloerrenovatie

Doordat er veel verschillende vloersoorten zijn, zijn er nog meer manieren om deze te renoveren. Om u een overzicht te geven van de mogelijkheden, zijn hieronder enkele vormen van vloerrenovatie op een rijtje gezet. Deze verschillende soorten vloerrenovatie variëren sterk in de mate van overlast, de prijzen van materiaal, en de tijd die u hier aan kwijt bent.

Uw vloeren laten renoveren?

Vraag gratis offertes aan en schakel een specialist in!

Offertes aanvragen

Herstellen van verzakking betonvloer

In de loop der jaren kan het voorkomen dat een betonvloer is gaan verzakken. Met een vloerrenovatie kant dit worden verholpen. Hierbij wordt een vloer onder de grond gerenoveerd. De vloer wordt als het ware opgelift en opnieuw ondersteund. Dit is een renovatie waarbij de vloer weer helemaal hersteld wordt in de oorspronkelijke staat. U heeft hierna geen problemen meer als lekkage, of andere ergernissen door de verzakking. Doordat bij deze vorm van vloerrenovatie vaak ook enkele balken moeten worden vervangen, kan het herstellen van een betonvloer flink hoge prijzen met zich meebrengen. Houdt hier vooraf rekening mee.

houten vloer renoveren

Renoveren houten vloer

Het renoveren van houten vloeren is tegen relatief lage prijzen te doen, afhankelijk van de mate van renovatie. Over het algemeen worden houtvloeren gerenoveerd door ze opnieuw te schuren, polijsten, oliën of lakken. Hierdoor krijgt de houtvloer een compleet nieuwe aanblik, en lijkt hij als nieuw! Daarnaast is het mogelijk om bij deze vorm van vloerrenovatie de plinten te laten herstellen. Het herstellen van uw houten vloeren is relatief makkelijk zelf te doen, zeker wanneer u in het bezit bent van een schuurmachine. Toch is het aan te raden eens in de zoveel tijd een professional te vragen de werkzaamheden voor u uit te voeren.

Natuurstenen vloer impregneren

Als u een natuurstenen vloer heeft, zoals marmer of graniet, dan is het belangrijk dat u deze regelmatig opnieuw impregneert. Deze ‘lightversie’ van vloerrenovatie is tegen lage prijzen professioneel te laten uitvoeren. Bij het impregneren wordt de vloer doordrongen van materiaal met een andere stof. Hiermee wordt de steen waterbestendig, schimmelwerend of brandvertragend gemaakt. Daarnaast wordt bij deze vorm van vloerrenovatie de vloer tegelijkertijd gepolijst, gereinigd en geschuurd.

tapijt stomen

Tapijt stomen

Tot slot is het mogelijk om bij vloerrenovatie uw tapijt te laten stomen. Voor een goede tapijtreiniging is het wel belangrijk dat u een specialist inschakelt. Door het stomen van uw tapijt krijgt u tapijt weer de uitstraling die het had toen u deze aanschafte. Hierdoor lijkt uw woning weer zo goed als nieuw, tegen scherpe prijzen. Het enige nadeel van het reinigen van uw tapijt, is dat de kwaliteit van uw vloer hier iets op achteruit kan gaan. Het is belangrijk dat u dit in de overweging mee neemt.

Prijzen vloerrenovatie

De prijzen verschillen per vorm van vloerrenovatie en zijn afhankelijk van de mate van vervuiling, verzakking en de oppervlakte van uw vloeren. In onderstaand overzicht vindt u de prijzen van verschillende vormen van renovatie, gebaseerd op 1 vierkante meter. Met deze prijzen kunt u dan rekening houden wanneer u het renoveren van uw vloeren overweegt. Let wel: dit overzicht is geen garantie dat de prijzen voor een vloerrenovatie bij uw leverancier in dezelfde klasse vallen.

PRIJSTABEL: kosten van vloerrenovatie

Renovatievorm Prijs (per m²)
Tapijtreiniging € 0,45
Inpregneren natuursteen € 30,00
Renoveren houten vloer € 14,50
Verhogen betonvloer € 27,50

*Let op: het zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

Benieuwd naar de kosten van een vloerrenovatie?

Via het offerteformulier vraagt u geheel vrijblijvend offertes aan.

Offertes aanvragen

Professioneel advies

Een vloerrenovatie is niet iets dat u zomaar laat uitvoeren. Het is een investering in uw woning. Uw woning wordt hierdoor veiliger en meer geld waard. Het is van belang dat u een renovatie door experts laat uitvoeren. Wilt u meer informatie ontvangen over de investeringskosten en de experts bij u in de buurt? Vraag vrijblijvend offertes aan en wij geven u graag professioneel advies op het gebied van vloerrenovatie.