laminaat

Laminaat

Bij het kiezen van de soort vloer in uw woning, is het belangrijk om rekening te houden met alle soorten vloeren, en de voordelen van deze vloersoorten. Eén van de voor de hand liggende keuze is laminaat. Toch weet niet iedereen wat laminaat nou precies is, en wat de voordelen en mogelijkheden hiervan zijn. Op deze pagina wordt op al uw vragen over laminaatvloeren antwoord gegeven. Mist u echter nog enige informatie? Of wilt u meer weten over de mogelijke prijzen en toepassingen? Aarzel dan niet om het offerteformulier in te vullen. Eén van onze medewerkers zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Wat is laminaat?

In de meest algemene zin, wordt met laminaat een kunststof vloer bedoeld, die uit losse panelen bestaat. Vaak wordt laminaat vergeleken met parket, door de overeenkomsten in uitstraling en eigenschappen. Technisch gezien bestaat laminaat uit verschillende lagen die op elkaar zijn gelijmd. Hierdoor zijn de prijzen voor laminaatvloeren vaak lager dan die voor parket. Daarentegen slijt een vloer van laminaat ook sneller.

Meestal bestaan laminaatpanelen voor een vloer uit vier verschillende lagen: een melamine onderlaag, een dragende laag, een laag bedrukt papier (meestal met houtdesign) en een kunststoffen bovenlaag. Deze bovenlaag maakt meestal het verschil in kwaliteit en prijzen. Hoe sneller de toplaag slijt, hoe goedkoper het laminaat. De kwaliteit van het laminaat (en de bijbehorende prijzen) wordt uitgedrukt met een getal tussen de 21 en 34. Hoe lager het getal, des te minder de kwaliteit en hoe lager de prijzen. Toch is voor een normaal gebruik van de vloer in uw woning, laminaat met nummer 22 al genoeg.

Vijf redenen om voor een laminaatvloer te kiezen

Hoewel voor iedereen verschillende redenen zijn om te kiezen voor een vloer van laminaat, hebben onze experts voor u de vijf meest gehoorde argumenten op een rijtje gezet. Redenen om voor laminaat als bedekking van de vloer te kiezen zijn:

  • Betaalbaar
  • Eenvoudig schoon te maken
  • Isolerende werking
  • Snel te leggen
  • Kras vast

Laminaatvloer laten leggen in uw huis?

Schakel een vloerenspecialist in door offerte aan te vragen!

Offertes aanvragen

Laminaat leggen

Het leggen van een laminaten vloer is niet heel moeilijk, en kan relatief snel worden gedaan. Het is wel belangrijk hierbij in de gaten te houden welke methode u kiest, en wat de verschillen in prijzen zijn van de besproken methodes. Daarnaast moet u rekening houden met het feit dat de dragende laag is samengesteld uit hout. Hierdoor kan deze laag krimpen of uitzetten. Als u laminaat gaat leggen op uw vloer, moet u dan ook minimaal 1 cm afstand houden van muren en andere obstakels. De ontstane groeven kunt u afdekken met speciale plakplinten. Laminaat wordt over het algemeen via één van de volgende methodes gelegd:

  • Klikken: Laminaat met een kliktechniek is verkrijgbaar tegen lage prijzen en eenvoudig zelf te doen. De panelen worden op de kopse en lange tijd in elkaar geklikt.
  • Lijmen: de panelen worden langs één lange en één korte zijde gelijmd aan de onderliggende vloer en met spanners vastgezet. De panelen worden in wildverband of halfsteenverband met elkaar gelegd. Hierdoor wordt het verlies van materiaal zoveel mogelijk beperkt.

Merken

Als u kiest voor een laminaten vloer, kunt u bij de lokale bouwmarkt de panelen aanschaffen. Het is daarentegen ook mogelijk om te kiezen voor een vloer van iets hogere kwaliteit, tegen iets hogere prijzen. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan voor Elesgo laminaatvloeren, deze vloeren zijn extra duurzaam door het productieproces en gegarandeerd onderhoudsvriendelijk. Bovendien zijn Elesgo vloeren dankzij een innovatief kliksysteem snel te leggen. Een tweede merk dat wordt aanbevolen is Aquastep. Een laminaatvloer van Aquastep is gecreëerd op basis van PVC, waardoor ze compleet waterdicht zijn. Bovendien hebben de vloeren van Aquastep een dempende werking. Tot slot zijn er nog de laminaatvloeren van Dsire flooring. Met laminaat van Dsire bent u verzekert van een goede kwaliteit tegen lage prijzen. Bovendien zijn Dsire laminaatpanelen te leggen op elke mogelijk ondervloer, en kan deze boven een vloerverwarming geplaatst worden. Voor welk merk u echter ook kiest, vergelijk altijd de aangeboden prijzen met de kwaliteit.

laminaatvloer

Prijzen

De prijzen van laminaat kunnen sterk van elkaar verschillen. De prijzen zijn onder meer afhankelijk van de gekozen toplaag, en de methoden waarmee de vloer gelegd wordt. Prijzen zijn daarnaast een direct gevolg van kwaliteit: hoe hoger de prijs, hoe beter de kwaliteit. In onderstaande tabel ziet u enkele prijzen van de besproken merken, alsmede enkele huismerken van de bouwmarkt. De prijzen worden per vierkante meter aangegeven.

PRIJSTABEL: kosten laminaat

Merk Prijs (per m²)
Dsire flooring € 6,00 – 11,00
Aquastep € 40,00 – 45,00
Elesgo € 15,00 – 27,50
Kwantum € 14,00 – 20,00
Karwei € 5,00 – 10,00

*Let op: het zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

Het leggen van een vloer uitbesteden

De keuze voor laminaat biedt vele voordelen. Het is tegen relatief prijzen verkrijgbaar, zeker vergeleken met andere vloeren. Daarnaast kunt u kiezen uit werkelijk honderden stijlen en vormen waardoor iedere vloer er weer anders uit ziet.

Wilt u ook een vloer die betaalbaar is en uniek?

Laat u informeren over de mogelijkheden. Als u een laminaat vloer bovendien door een expert laat leggen weet u zeker dat deze op de juiste manier gelegd wordt. Het ligt stevig vast en er zullen geen naden meer zichtbaar zijn. Daarnaast bespaart u zich hiermee ook veel tijd en energie. Waarom dus nog zelf aan de slag? Vraag direct vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier. Vergelijk de offertes op basis van prijs en aanbod en kies degene die het beste bij uw wensen past. Wilt u liever een parketvloer? Ook dat is mogelijk! Lees meer over parketvloeren.

Offertes aanvragen