tegelvloer

Tegel vloer

Wilt u een vloer die makkelijk schoon te houden is? Waar u makkelijk een vloerverwarming onder kunt plaatsen? Waarmee u een unieke ‘woonaccessoire’ in huis haalt? Kies dan voor tegels op uw vloer. Tegels kunnen worden gemaakt van kunststof, marmer, en andere steensoorten, bovendien is het mogelijk om met tegels op uw vloer te variëren van een klassieke tot een moderne inrichting. Toch zijn veel mensen er nog van overtuigd dat tegels alleen geschikt zijn als straatbeslag of voor op het terras.

Op deze pagina proberen wij u een overzicht te geven van de mogelijkheden met tegels op uw vloer: wat de voordelen zijn, welke prijzen er aan verbonden zijn en hoe u zelf een tegel vloer kunt leggen. Heeft u naderhand nog vragen? Wilt u verschillende prijzen met elkaar vergelijken? Of heeft u tips voor andere gebruikers, neem dan contact met ons op via het offerteformulier.

Voordelen van tegels

Tegels op uw vloer levert verschillende voordelen op. Ten eerste zijn keramische tegelvloeren zeer duurzaam en milieuvriendelijk: de tegels zijn hygiënisch en zijn bestendig tegen chemische materialen. Daarnaast zijn ze kleurvast, veilig (vuurbestendig), en hebben de tegels een lange levensduur.

Ook zijn vloertegels eenvoudig in onderhoud. Geen andere vloer is zo makkelijk schoon te maken als een tegelvloer. Als u periodiek de vloer met goed reinigingsmiddel, of zelfs met alleen natuurzuivere vloeibare zeep reinigt, bent u verzekerd van een lange levensduur van uw tegelvloer.

Bovendien hebben tegelvloeren een vriendelijke prijs. Graag warme voeten? Combineer dan een tegelvloer met vloerverwarming.Tot slot is het mogelijk om oneindig te variëren met tegelvloeren: de tegels kunnen verschillen in vorm, kleur en afmeting, en bovendien in verschillende patronen worden gelegd. Bovendien kunnen tegels ook worden gebruikt om wanden of meubels mee te bekleden: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Een duurzame vloer die onderhoudsvrij is?

Ga dan voor een tegelvloer. Vraag offertes aan voor zicht op de kosten.

Offertes aanvragen

Zelf een tegel vloer leggen

Heeft u besloten om te kiezen voor tegels op uw vloer? Dan kunt u natuurlijk een professional inschakelen om de vloer te leggen. Dit kan echter aardig in de prijzen lopen, terwijl een tegelvloer leggen ook eenvoudig zelf te doen is. Met het onderstaande stappenplan kunt u met een beetje handigheid binnen een dag genieten van uw nieuwe vloer.

  • Zorg voor een goede voorbereiding: de vloer moet egaal zijn, u heeft meerdere spandraadjes nodig, voegkruisjes en het juiste gereedschap.
  • Bereken hoeveel tegels u nodig heeft, en snij zo nodig de tegels op maat. Als u dit van te voren doet, kunt u zeer veel op de prijzen besparen.
  • Span de draadjes, en maak de tegellijm aan.
  • Leg de eerste tegel keurig in de hoek, plaats een hoekkruisje en werk zo verder.
  • Als u de tegels heeft gelegd, wacht dan 24 uur.
  • Nu kunt u voegen. Zorg bij het voegen ervoor dat u gemorst voegsel met een vochtige doek verwijdert.
  • Geniet van uw nieuwe tegelvloer

Het is bovendien aan te raden om regelmatig te controleren of de tegels op het oog goed liggen. Zolang de lijm nog niet is uitgehard kunt u de tegels nog lichtjes verschuiven.

tegelvloer design

Design vloer

Bij het woord ‘tegelvloer’ krijgen veel mensen vaak een idee van grote stukken steen, of bakstenen op een vloer. Dit is bij design vloeren echter lang niet meer het geval. Tegelvloeren kunnen gelegd worden in een grote variatie aan patronen, en kunnen dankzij een eenvoudig proces van verschillende structuren en kleuren worden voorzien. Zo is het mogelijk om met tegels op uw vloer een uniek landelijk gevoel binnenshuis te creëren, zelfs als u in de stad woont. Hiervoor kiest u voor warme aardetinten, of een grote donkere leisteen.

Heeft u liever een moderne inrichting? Ook dat is mogelijk met tegelvloeren. Kies dan voor een tegel in een groot patroon, vlakke marmeren platen, waarmee u een ruimtelijk gevoel creëert. Tot slot is het ook mogelijk om met een tegelvloer een klassieke uitstraling te bereiken in u w woning. Dit creëert u door natuursteen te gebruiken op de vloer, of verschillende tegeltjes in een uniek patroon te leggen. Wat uw wensen ook zijn, het is mogelijk met een tegelvloer.

Prijzen

De prijzen voor tegelvloeren zijn afhankelijk van het soort materiaal waar u voor kiest: Natuurlijk heeft een standaard tegel lagere prijzen dan een marmeren variant. Daarnaast zijn de prijzen afhankelijk van de bewerking van dit materiaal. Het is nu eenmaal duurder om een tegel in een specifieke kleur of met een speciale structuur te produceren.

De prijzen zijn bovendien afhankelijk van het tegelmerk waar u voor kiest. Bekende merken zijn onder andere Cerodomus, Grespania, Keraben, Pastorelli en Stone Age. Deze merken hebben vaak hogere prijzen voor hun tegels, maar u bent wel verzekerd van een hoge kwaliteit. Wilt u liever iets lagere prijzen? Kies dan voor het huismerk van uw plaatselijke leverancier of bouwmarkt: zo heeft u een voldoende kwaliteit voor gemiddelde prijzen. Over het algemeen moet u uitgaan van prijzen die variëren tussen de 35 en 75 euro per vierkante meter.

tegelzetter

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over een tegelvloer? Overweegt u om tegels aan te schaffen voor uw vloer en bent u benieuwd naar de prijzen? Vraag via het offerteformulier geheel vrijblijvend offertes aan. Vergelijk de offertes onderling op prijs en aanbod en bepaal zelf met welke specialist je in zee gaat. Door te vergelijken bespaart u op de kosten!

Wilt u plavuizen laten leggen? Dat is ook een mogelijk. Kijk op deze pagina over plavuizen voor meer informatie.