kurkvloer

Kurk vloer

Wilt u een unieke vloer, maar heeft u geen behoefte aan kunststof op uw vloer? U kunt overwegen om te kiezen voor kurk als materiaal voor uw vloer. Kurk is sinds jaren het nationale product van Portugal, waar meer dan 15 procent van de bossage uit kurkeiken bestaat. Rond de jaren zestig werd kurk al geïntroduceerd als vloerproduct. Toch wordt kurk gemiddeld gezien niet vaak gebruikt om een vloer mee te leggen.

Voor kurkvloeren wordt een deel van de bast van de kurkeik gemalen en daarna versmolten met de hars van een natuureik. Deze laag (backing genoemd), wordt daarna bestreken met een fineerlaag. Deze laag zorgt voor het specifieke patroon van een kurken vloer.

Wilt u wel eens iets meer weten over de mogelijkheden van kurk als materiaal voor uw vloer? Heeft u een behoefte aan een overzicht van de prijzen? Of wilt u verschillende offertes op prijzen met elkaar vergelijken? Lees dan snel verder of vul het offerteformulier in.

Vijf redenen om te kiezen voor een kurken vloer

Dankzij de vele positieve eigenschappen van kurk zijn er wel zeker 15 argumenten waarom u zou willen kiezen voor een kurkvloer. Zo zijn kurken vloeren antistatisch, hebben ze een lange levensduur en zijn ze gemakkelijk zelf te leggen. Er zijn echter vijf ultieme redenen om te kiezen voor een kurken vloer.

  • Milieuvriendelijk: kurk is een ecologisch natuur product. Doordat er door de leveranciers van kurkproducten zeer zuinig wordt omgegaan met het materiaal (een kurkeik mag maar eens in de 9 jaar van zijn bast ontdaan worden), is kurk een zeer milieuvriendelijk materiaal. Wilt u graag duurzame vloeren? Kies dan voor kurken vloeren, deze gaan namelijk ook jarenlang mee.
  • Warmte isolerend: technisch gezien was kurk één van de eerste materialen die toegepast werd als isolatiemateriaal voor woningen. Dankzij de unieke persmethode ontstaan in het product verschillende cellen met lucht, die zorgen voor een uitstekend isolerend effect
  • Geluidsdempend: Dit isolerende effect geldt ook voor de geluidsdemping: in gehorige huizen is een vloer van kurk ideaal.
  • Draagt bij aan gezondheid: dankzij de veerkrachtige werking van kurk, is een kurken vloer ideaal voor mensen met rug- of knieklachten. Artsen prijzen de werking van kurkvloeren dan ook erg aan.
  • Warme sfeer: doordat u met kurk een natuurproduct in huis haalt, creëert u een unieke warme sfeer in huis. Bovendien voelt kurk ook heerlijk warm aan, aan uw voeten.

Een natuurlijke geluiddempende vloer plaatsen in huis?

Een kurkvloer is de oplossing. Vraag kosteloos offertes aan.

Offertes aanvragen

Design

Kurk voor uw design vloer is wellicht niet het eerste waar u aan denkt, toch kunt u met kurk zeer mooie designs leggen. Doordat er grote verschillen bestaan in de structuur, de legwijze en de afwerking van uw vloer, kunt u met verschillende variaties in kurk een zeer unieke vloer creëren.

Het begint met de keuze voor structuur. De structuur van kurk is afhankelijk van de locatie van de boom, de persmethode en de temperatuur tijdens de groei van de boom. Dit leidt ertoe dat er zeker meer dan 30 variërende structuren zijn ontstaan. Deze kunt u bovendien in verschillende kleuren laten verven.

Ten tweede is er verschil in de legwijze: kurkvloeren kunt u in allerlei patronen leggen, waardoor u eindeloos kunt variëren in uiterlijk. Tot slot is het mogelijk om de vloer op verschillende wijze af te werken. Wist u bijvoorbeeld dat het mogelijk is om een sierlijst in de vloer te plaatsen? Zo krijgt u originele figuren en designs. Of u nu streeft naar een moderne, klassieke of barokke vloer: het is allemaal mogelijk met kurk.

Onderhoud

Het onderhoud van een kurkvloer is zeer eenvoudig. Dankzij een speciale toplaag hoeft u zich geen zorgen te maken over gemorste vloeistoffen, deze zijn gemakkelijk weg te dweilen. Verder is stofzuigen en afnemen met een standaard sopje voldoende. Hierdoor is de kurkvloer ideale voor mensen met een allergie. De toplaag moet, afhankelijk van het gebruik, tussen de 5 en 10 jaar vervangen worden. Dit opnieuw aanbrengen van de laklaag kunt u zelf doen, of voor een perfect resultaat overlaten aan een expert. Waar u ook voor kiest, met deze enkele aanwijzingen, kunt u tot wel 30 jaar van uw kurkvloer genieten.

Prijzen

De prijzen van een kurken vloer zijn afhankelijk van het gekozen design, de structuur en de afwerking. Over het algemeen zijn de prijzen van kurk echter te vergelijken met de prijzen van PVC of laminaat, waarbij kurk iets duurder is. De prijzen variëren tussen de 30 en 45 euro per vierkante meter. Dit betekent dat u voor zeer schappelijke prijzen unieke vloeren in huis haalt. Heeft u interesse in een betere benadering van de prijzen die voor uw woning zouden gelden? Vraag dan via ons contactformulier een offerte aan. Als u uw wensen precies aangeeft, kunnen wij zorgen voor enkele offertes uit uw regio, die zijn aangepast op uw vraag.

Professioneel advies

Bent u niet zeker van de mogelijkheden? Of wilt u eerst een professional vragen naar de juiste toepassing binnen uw woning? Aarzel dan niet om contact op te nemen door offertes aan te vragen via het offerteformulier. Onze specialisten voorzien u van professioneel advies. Vergelijk de offertes onderling en bespaar op de kosten.

Toch liever een andere vloer laten leggen? De opties zijn eindeloos. Voor een authentieke uitstraling in huis kiest u bijvoorbeeld voor een parketvloer. Wilt u een onderhoudsvrije en duurzame vloer? Dan is een tegelvloer de juiste keuze.