pvc vloeren

PVC vloer

Nieuwe pvc vloer laten leggen? Een PVC vloer is een houtvrije parketvloer, waarbij de afkorting staat voor polyvinylchloride. Polyvinylchloride is een kunststof die wordt gebruikt in vele producten, zoals pvc buizen, kozijnen en regenkleding. PVC is een uniek materiaal, dat vergelijkbaar is met zeil. Zo kan PVC bedrukt worden met verschillende designs, en is het materiaal dun (2mm) en flexibel. In tegenstelling tot zeil is een PVC echter makkelijk te leggen, doordat het in dunne ‘planken’ wordt geleverd, net als laminaat. PVC vloeren worden dan ook vaak gelegd als alternatief voor laminaat of parket. De uitstekende kwaliteit van het product zorgt ervoor dat PVC ook als vloermateriaal kan worden gebruikt in ruimtes van ziekenhuizen en high class bedrijven.

Als u interesse heeft in PVC voor uw vloeren, lees dan eens verder op deze pagina. Wij leggen u hier uit welke voor- en nadelen polyvinylchloride vloeren hebben, het onderhoud dat er bij komt kijken, wat de prijzen zijn, en hoe u een PVC vloer kunt leggen. Heeft u na dit overzicht nog vragen? Aarzel niet om contact op te nemen via ons offerteformulier.

Voor- en nadelen van een PVC vloer

Kunststof vloeren hebben verschillende voordelen, waardoor in meer recente jaren de PVC vloer in veel Nederlandse huizen is komen te liggen. Het grootste voordeel van een kunststof vloer is de geluidsdempende werking. Zeker in gehorige huizen is dit een groot voordeel. Daarnaast zijn Polyvinylchloride vloeren makkelijk te onderhouden, vochtbestendig en zeer slijtvast. Bovendien zijn de vloeren makkelijk te combineren met vloerverwarming en zijn ze nauwelijks van ‘echte’ parketvloeren te onderscheiden.

Tot slot zijn de prijzen voor een PVC vloer zeer aantrekkelijk, zeker wanneer deze vergeleken wordt met de prijzen voor een parketvloer. Natuurlijk hebben de kunststof vloeren ook nadelen. Zo heeft u hiermee niet het echte ‘houtgevoel’ zoals bij een parketvloer, en verliest u warmte doordat het geen natuurmateriaal is. Bovendien is voor het leggen een zeer egale ondervloer gewenst. De prijzen die hieraan verbonden zijn, moeten wel opwegen tegen de voordelen en het verschil met de prijzen voor een parketvloer.

Pvc vloer laten leggen?

Schakel een vloerenexpert in! Vraag offertes aan via het offerteformulier.

Offertes aanvragen

PVC vloer leggen

Het leggen van een PVC vloer kan op twee verschillende manieren, allebei tegen lage prijzen. U kunt ervoor kiezen om de vloer te leggen door middel van zelfklevende platen, of door een speciaal kliksysteem. Bij de zelfklevende versie kunt u de stroken zelf op maat knippen, waarna u het stickervel verwijdert. Hierop kan de strook direct op de ondervloer geplakt worden. Het is hierbij belangrijk dat u de stroken direct glad neerlegt, anders krijgt u lastig weg te halen bubbeltjes op uw vloer. Een PVC leggen volgens het kliksysteem is eveneens zeer eenvoudig. Nadat u de planken op maat gesneden heeft, kunt u deze makkelijk in elkaar klikken. PVC vloeren met het kliksysteem zijn dankzij de ‘losse methode’ eenvoudig verhuisbaar: u kunt daarom altijd in een nieuwe woning dezelfde vloer hergebruiken, waarmee u hoge vloer prijzen bespaart. Enkele tips voor het leggen:

  • Zorg voor een temperatuur van 18 graden
  • Belangrijk is om altijd het juiste gereedschap bij de hand te hebben
  • Controleer de ondervloer: deze moet egaal, schoon en scheurvrij zijn
  • Hou geen ruimte over tussen muren en de PVC vloer
  • De vloer kan na het leggen direct gebruikt worden.

Onderhoud

Dankzij een speciale bovenlaag, genoemd PU finish hoeft u in principe na het leggen van de vloeren geen extra onderhoud meer uit te voeren. Het is voldoende om bij gevallen vloeistoffen of algemene schoonmaak, de vloer te reinigen met enkel water. Desondanks prijzen vloerspecialisten wel een polish aan, waarmee u jaarlijks uw vloer kunt behandelen. Deze beschermingslaag kan de levensduur van de PVC vloer verlengen met wel 20 jaar.

Milieuvriendelijk?

In de laatste jaren is er steeds meer nadruk komen liggen op duurzame en milieubewuste keuzes. Iedereen wil het beste voor onze leefomgeving, en dit heeft er toe geleid dat we steeds meer letten op hergebruik en recycling. PVC vloeren zijn bij sommige specialisten gemaakt van recyclebaar polyvinylchloride. Hiermee worden niet steeds nieuwe grondstoffen uitgebuit, en blijven de prijzen van het product laag. Bovendien worden bij de productie van deze vloeren geen zware metalen gebruikt en levert de productie geen restafval op. Hierdoor maakt u ook met een PVC vloer een bewuste keuze.

Prijzen

De prijzen voor kunststof vloeren zijn zeer laag, wanneer deze vergeleken worden met de prijzen voor parket. Het verschil in prijzen kan oplopen tot meer dan de helft! De daadwerkelijke prijs van de PVC vloeren is afhankelijk van het legsysteem en het gekozen design. Hierbij zijn de kosten voor het kliksysteem iets hoger dan voor de zelfklevende variant. Over het algemeen moet u bij het kliksysteem denken aan prijzen tussen de 30 en 50 euro, terwijl de prijzen voor het zelfklevende materiaal variëren tussen de 20 en 30 euro. Let wel, deze prijzen zijn een richtlijn, leveranciers variëren nog wel eens. Wilt u echt weten welke prijzen voor uw vloer zouden gelden? Neem dan contact op via het offerteformulier.

pvc-vloer leggen

Direct contact

Als u uw wensen kenbaar maakt via het offerteformulier, ontvangt u meerdere offertes van vloerenspecialisten. Deze offertes kunt u vervolgens zelf vergelijken op basis van de prijzen, de duurzaamheid of het legsysteem van de vloeren. U kunt dan zelf kiezen voor de leverancier die bij u past. Mocht u nog vragen hebben of hulp willen bij het maken van de juiste keuze? Een medewerker van Vloeren Nu is altijd bereidt u te woord te staan.