Houten vloeren Alphen aan den Rijn

Houten vloeren laten leggen in Alphen aan den Rijn? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor parket, grenen, visgraat, een eikenhouten vloer of juist notelaar, een hardhout. U leest op deze pagina alles over parketvloeren, welke soorten er zijn en hoe u de vloeren het beste onderhoudt.

Maar wat is de prijs per m² voor een houten vloer?

Als u meer wilt weten over de prijs van een parketvloer, dan vraagt u gratis en geheel vrijblijvend offertes aan. Via onze offerteservice komt u in contact met verschillende specialisten uit Alphen aan den Rijn. Op basis van vergelijken kiest u zelf uit welke vloerenspecialist de klus komt doen.

Voordelen van onze service

De offerteservice die wij aanbieden heeft een paar interessante voordelen. Zo vraagt u geheel vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier. U komt met meerdere vakmannen uit Alphen aan den Rijn in contact. Maximaal 5 specialistensturen u een prijsopgaaf op maat. Vergelijk deze onderling en bespaar tot wel 30% op de kosten.

De voordelen:

  • Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen;
  • Kom in contact met specialisten uit uw eigen regio;
  • Bespaar op de kosten door te vergelijken!

Wat is het verschil tussen een houten vloer en een parketvloer?

In eerste instantie denken veel mensen uit Alphen aan den Rijn dat een houten vloer en een parketvloer hetzelfde zijn. Gek is dit niet, aangezien de vloeren op het eerste gezicht veel van elkaar weg hebben. Het verschil zit ‘m in de manier van aanbrengen. Houten vloeren zijn vaak vloeren van houten planken. ‘Parket’ doelt op de benaming van de manier van leggen die vroeger veel werd toegepast. Er is massief parket of lamelparket, waarvan de laatste aanzienlijk goedkoper is.

Zijn er nog meer verschillen?

Ja zeker. Parketvloeren hebben gemiddeld een langere levensduur dan houten vloeren. Dit is echter wel afhankelijk van het type hout. Daarnaast zijn beschadigingen bij houten vloeren eenvoudig bij te werken met olie of was. Bij parket is dit lastiger, omdat het op een bepaalde manier gelegd is.

Voordelen houten vloeren Alphen aan den Rijn

Houten vloeren zijn een goede investering, omdat het zeer duurzame vloeren zijn. Zelfs bij veelvuldig gebruik gaat hout lang mee en vertoont het weinig slijtage. Daarnaast zijn houten vloeren tijdloos. Ze geven uw woning in Alphen aan den Rijn een uniek en tijdloos karakter.

Wat is daar het voordeel van?

Dat ze zowel in een klassiek als modern interieur passen. Een houten vloer geeft sfeer aan een ruimte, omdat het een natuurlijk materiaal is. Bovendien is het eenvoudig te behandelen en te onderhouden. Hout leeft en is gevoelig voor vocht, controleer dus regelmatig de luchtvochtigheid. Tot slot zijn er ontzettend veel keuzes als het op hout aan komt. Denk aan eikenhouten, massief parket of hardhouten vloeren zoals teak of wengé.

Op een rij:

  • Duurzaam
  • Weinig slijtage
  • Tijdloos: het past in ieder interieur
  • Sfeervol en warm
  • Eenvoudig in onderhoud
  • Veel keuze mogelijkheden

parketvloer Alphen aan den Rijn

Wat kost een parketvloer?

Houten vloeren en parketvloeren zijn niet goedkoop. Voor lamelparket betaalt u tussen de €25,- en €55,- per m². Liever een massief houten vloer laten leggen? Dan houdt u rekening met een prijs per m² tussen de €45,- en €170,-. Zoals u ziet loopt de prijs behoorlijk uiteen, dit komt door bepaalde factoren die van invloed zijn.

Welke factoren zijn dit?

Het materiaal speelt een grote rol, lamelparket is bijvoorbeeld een stuk voordeliger dan massief parket. Daarnaast lopen de kosten op als u ook een ondervloer laat plaatsen. De grootste factor die de prijs beïnvloed, zijn de arbeidskosten. Een vloerspecialist uit Alphen aan den Rijn rekent vaak een bepaalde prijs voor het leggen. In onderstaande tabel ziet u de gemiddelde kosten voor houten vloeren.

Prijstabel: houten vloeren prijs per m²

Soort vloer excl. leggen Prijs per m²
Massief houten vloer €45,- tot €170,-
Multiplank lamelparket (2-laags) €35,- tot €115,-
Lamelparket (3-laags) €25,- tot €55,-
Ondervloer €1,- tot €10,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen per m², inclusief btw en exclusief het leggen. Voor exacte kosten vraagt u gratis offertes aan.


Benieuwd naar de prijzen van houten vloeren leggen in Alphen aan den Rijn?

Schakel een vloerenspecialist in. Vraag gratis offertes aan via het offerteformulier!

Offertes aanvragen


Kosten houten vloer leggen

Houten vloeren op zich zijn al behoorlijk prijzig, maar wat kost het laten leggen? De gemiddelde kosten liggen tussen de €8,- en €14,- per m². Net als bij de prijs per m² van de vloeren zelf, lopen ook deze prijzen uiteen.

Er zijn twee technieken voor het laten leggen van houten vloeren in Alphen aan den Rijn. Het is mogelijk om zwevend te leggen of om de vloer te verlijmen. Verlijmen is duurder, wat voornamelijk komt door de benodigde materialen.

Andere factoren die meespelen in de prijs zijn de bereikbaarheid van de ruimte, het legpatroon, zoals visgraat, en de soort plint. Benieuwd naar de exacte prijzen? Dan vraagt u gratis offertes aan!

Prijstabel: prijs houten vloeren leggen

Soort klus Prijs per m2*
Houten vloer zwevend leggen €8,- tot €14,-
Houten vloer verlijmd leggen €14,- tot €21,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, exclusief de vloer zelf. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan via het offerteformulier.

Houten vloer of parketvloer leggen, hoe doet de vloerenspecialist dat?

Hoe gaat het leggen van een houten vloer of parketvloer in Alphen aan den Rijn in zijn werk? Voordat het plaatsen van de vloerdelen gebeurt, is het zaak om te egaliseren en een ondergrond te plaatsen. U leest hieronder hoe dit precies werkt.

Egaliseren

Voordat u een houten vloer laat aanbrengen, moet u de vloer egaliseren. Egaliseren is nodig om een gladde en rechte vloer te krijgen. Afhankelijk van de ondergrond, beton of hout, brengt de vloerenspecialist egalisatiemortel aan. Bij houten vloeren moet eerst een toplaag van spaanplaat aangebracht worden, voordat de vloerprimer op de platen komt. Een betonnen vloer heeft alleen vloerprimer nodig. Na de primer brengt de specialist de egalisatiemortel aan.

Video: houten vloer egaliseren

In onderstaande video ziet u hoe een vakman een houten vloer egaliseert.

Ondervloer plaatsen

Na het egaliseren van de vloer, wordt er een ondervloer aangebracht. Welke ondergrond u kiest, is wederom afhankelijk van het materiaal het op geplaatst wordt. Bij een betonvloer wordt eerst een vochtwerend folie gelegd, waarna er platen op gelegd worden. Het is ook mogelijk om spaanplaat te gebruiken.

Bij een houten vloer worden vaak spaanplaten als ondervloer aangebracht. Deze worden vastgezet met schroeven. Woont u in een appartement waar het nogal gehorig is? Dan is het mogelijk om een ondergrond te nemen met geluidsisolatie.

Houten vloerdelen leggen

Er zijn 2 manieren om houten vloerdelen aan te brengen, namelijk zwevend leggen en vast leggen, of verlijmen.

Bij zwevend leggen komt het parket niet vast te zitten aan de vaste vloer. Er wordt nadenlijm gebruikt om het mes en de groef te verbinden, zodat vloerdelen een zwevende plaat worden. Voordeel van zwevend leggen is dat het qua materialen goedkoper is en het plaatsen snel en eenvoudig gebeurd.

Het verlijmen van houten vloerdelen betekent dat het parket vastgelijmd wordt aan de vaste vloer. Het voordeel is dat het verlijmen van een houten vloer voor veel stabiliteit zorgt, bovendien is er bijna geen sprake van loopgeluid en geeft een verlijmde vloer de warmte sneller door.

visgraat vloer Alphen aan den Rijn

Visgraat vloer

Een visgraat vloer is een vloer waarbij de houten vloerdelen in een schuin lopend patroon gelegd worden. Visgraat geeft dynamiek. Afhankelijk van de houtsoort, bijvoorbeeld eiken of grenen, is het mogelijk om de visgraat vloer te laten stomen, roken of oliën. De voordelen zijn dat u kiest uit allerlei materialen, zoals eiken, esdoorn of notelaar. Het is ook mogelijk om visgraat te combineren met vloerverwarming. Het aanbrengen van een visgraatvloer is een behoorlijke uitdaging waar veel expertise en precisie bij nodig is. Laat dit daarom doen door een erkend specialist uit Alphen aan den Rijn.


Warme uitstraling creëren in uw huis in Alphen aan den Rijn?

Laat dan een parketvloer leggen door een vloerenspecialist!

Offertes aanvragen


Welke soorten houten vloeren zijn er?

Wanneer het op houten vloeren aankomt, zijn er verschillende soorten vloeren te onderscheiden op materiaal. Ten eerste natuurlijk de parketvloer, deze wordt veel gebruikt en is populair onder veel mensen. Andere geliefde houten vloeren zijn eiken, grenen, massief hout en lamelparket. Daarnaast zijn er nog andere soorten. Lees hieronder meer over de soorten vloeren.

Parketvloer Alphen aan den Rijn

Een van de soorten vloeren is parket. Parketvloeren danken hun naam aan de manier van leggen. Parket is een vloerbedekking die uit houten delen in verschillende formaten bestaat. Parketvloeren kunnen in verschillende systemen gelegd worden. Het heeft diverse voordelen, namelijk de warme luxe uitstraling en de duurzaamheid. Maar ook de waardeverhoging van uw huis in Alphen aan den Rijn en het eenvoudig combineren met vloerverwarming zijn aantrekkelijke voordelen.

Eiken vloer

Eiken vloeren zijn echte eyecatchers en zijn in allerlei soorten, maten en afwerkingen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een white wash, of juist een moderne grijze afwerking. Een eikenhouten vloer heeft allerlei voordelen. Zo geeft het een natuurlijke uitstraling, is het mogelijk om te schuren en te verven. Daarnaast is eiken een veel gebruikte houtsoort en is het geschikt in combinatie met het verwarmen van de vloer.

Grenen vloer Alphen aan den Rijn

Grenen is een houtsoort die in principe bij elke stijl goed past. Het heeft een natuurlijke en warme uitstraling. Dankzij de knoesten in het hout, geeft het uw vloer veel leven. Een grenen vloer is een zachte vloersoort. Hierdoor is het eenvoudig te zagen en aan te brengen. Vaak zijn grenen vloeren dik, dit zorgt voor een geluiddempende werking. Tot slot is het schoonmaken van grenen vloeren erg eenvoudig.

houten vloer soorten Alphen aan den Rijn

Massief houten vloer

Een massief houten vloer bestaat uit planken die gezaagd zijn uit één stuk hout. Het is de eenvoudigste en oudste vorm van vloerbedekking. Voor veel mensen geldt het voordeel dat massief houten vloeren mooi zijn. Ze hebben een rustieke uitstraling. Bovendien zijn deze vloeren erg duurzaam, omdat het hout dik is. Het nadeel is dat massief hout werkt. Dit betekent dat het uitzet en krimpt bij schommelingen in vocht en temperatuur.

Lamelparket Alphen aan den Rijn

Lamelparket heeft een massief houten toplaag en een multiplex ondergrond. Deze vloer is uitstekend te combineren met vloerverwarming, omdat het een stuk dunner is dan massief hout. Hierdoor warmen de vloerdelen sneller op. Bovendien is lamelparket gemakkelijk schoon te maken, omdat de vloerdelen naadloos in elkaar overlopen. Regelmatig dweilen en eens per jaar schuren en in de olie zetten zijn voldoende. Tot slot is lamelparket een goedkope optie.


klantenreview vloeren-nu“Ik wilde al jaren een mooie massief houten vloer laten leggen, maar elke keer kwam het er niet van. In het najaar is deze droom uitgekomen. Ik heb meerdere offertes aangevraagd en ontving een goede aanbieding van een vloerenspecialist uit Rotterdam. Hij heeft in korte tijd een prachtige parketvloer in mijn huis gelegd!”
J. Visser – Rotterdam

vloeren-nu klantenreview“Ik was mijn huidige vinylvloer zat en wilde graag iets compleet anders. Via het offerteformulier heb ik offertes aangevraagd en ontving meerdere aanbiedingen van vloerenspecialisten. Uiteindelijk ben ik in zee gegaan met een specialist uit Utrecht. Hij heeft zeer goed werk geleverd, waardoor ik nu volop van mijn nieuwe vloer geniet!”
P. van Dijk – Utrecht


Andere houtsoorten

Naast bovengenoemde houten vloeren, zijn er ontzettend veel andere keuzes als het op materiaal aankomt. Denk bijvoorbeeld aan merbau, een strakke houtsoort die geen onregelmatigheden vertoont, of teak parket, een tropische houtsoort dat sterk is en goed te bewerken. Bamboe is een grassoort en geeft uw huis in Alphen aan den Rijn een natuurlijke en vriendelijke uitstraling. Het is mogelijk om bamboe parket te plaatsen of bamboe houtdelen.

Andere houtsoorten die u kiest voor parketvloeren zijn wengé, notelaar, Jatoba en esdoorn. Wengé groeit in tropisch Oost-Afrika en heeft een weelderig uiterlijk. Exotisch tintje in huis aanbrengen? Ga dan voor de notelaar. Deze houtsoort is luxe en staat bekend om de stevigheid en stabiliteit. Jatoba is een duurzame houtsoort, met een oranjebruine kleur. Het komt voor in de bossen van Midden- en Zuid-Amerika en heeft een geaderde tekening.

Het is ook mogelijk om laminaat of parket te laten leggen. Schakel een vakman in die de klus voor u uitvoert.


Meer weten over de verschillende soorten vloeren?


vloeronderhoud

Onderhoud

plavuizen

Plavuizen

vloerisolatie

Vloerisolatie


Houten vloeren opknappen en onderhouden Alphen aan den Rijn

Houten vloeren zijn mooi en stralen warmte uit. Gezien er talloze soorten hout zijn, past een houten vloer bij elk interieur.

Maar hoe blijft uw eikenhouten of grenen vloer mooi?

Het antwoord op deze vraag is behoorlijk simpel, namelijk door de vloer goed te onderhouden. Het juiste onderhoud zorgt voor een langere levensduur van uw houten vloer. Belangrijk is om regelmatig te reinigen, jaarlijks te schuren en te behandelen met olie. Hoe u het beste de vloer onderhoud, is afhankelijk van de houtsoort. U leest hieronder meer over het opknappen van parketvloeren.

onderhoud parketvloerAlphen aan den Rijn

Houten vloer schoonmaken of reinigen

U wilt uw houten vloer in Alphen aan den Rijn zo lang mogelijk mooi en intact houden. Het juiste onderhoud is belangrijk voor de levensduur. Dit houdt in dat de vloer regelmatig gereinigd moet worden. Begin met stofzuigen, zodat alle stofdeeltjes weg zijn. Vervolgens is het reinigen aan de beurt. Schoonmaken doet u met water en natuurzeep. Let wel op dat er niet te veel water gebruikt wordt. Natuurzeep zorgt voor bescherming van de vloer.

Parketvloer schuren

Afhankelijk van de houtsoort, heeft iedere vloer een andere behandeling. Het is verstandig als u parket of lamelparket heeft, de vloer eens in het jaar te laten schuren. Wanneer dit moet gebeuren, hangt af van de kwaliteit van de vloer, het gebruik en het onderhoud.

Behandelen met olie

Het behandelen van een houten vloer met olie is van belang voor een goede en beschermende toplaag. Bij het aanbrengen van de houten vloeren wordt masterolie gebruikt. Deze dient vervolgens ieder jaar te worden aangesterkt met onderhoudsolie. Het is van belang om eerst de vloer te reinigen voordat de olie aangebracht wordt.


Eikenhouten vloeren laten leggen door een vakman uit Alphen aan den Rijn?

Vraag geheel vrijblijvend offertes aan. Vergelijk en bespaar op de kosten!

Offertes aanvragen


Houten vloer lakken

Naast oliën is het ook mogelijk om uw houten vloer in Alphen aan den Rijn te behandelen met lak. Lakken is een praktische oplossing voor het beschermen van de vloer. Een dergelijke laklaag gaat lang mee en het onderhoud is eenvoudig. Welke lak gebruikt wordt, hangt af van de houtsoort. Voor lichte houtsoorten wordt andere lak gebruikt dan voor hardhout of donkere houtsoorten.

Hoe gaat lakken in zijn werk?

Eerst worden de houten vloeren gereinigd en schoongemaakt. Daarna is het schuren aan de beurt. Tot slot wordt de lak aangebracht. Lak is er in allerlei soorten: mat of met glans.

Houten vloer met white wash

White wash is alleen toe te passen op houten vloeren. Voordat u gaat verven met white wash, is het belangrijk om de vloer te reinigen en te schuren. Zodat eventuele oude laklagen verwijderd zijn. Vervolgens wordt de houten vloer stofvrij gemaakt, met amonia of thinner. Laat dit drogen. Daarna is het zaak om de white wash aan te brengen. Dit kan met een kwast of roller. Als de eerste laag droog is, wordt deze licht opgeschuurd. Daarna wordt een tweede laag white wash aangebracht. Tot slot is het mogelijk om de vloer van lak te voorzien of in de olie te zetten voor extra bescherming.

houten vloer vloerverwarming Alphen aan den Rijn

Parketvloeren en vloerverwarming

Parketvloeren combineren met vloerverwarming? Dat is een prima optie. Echter zijn er wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Niet alle houtsoorten zijn namelijk geschikt.

Welk parket is geschikt voor verwarming van de vloer?

Voornamelijk parket van meerlaags hout zijn geschikt. Deze vorm van hout werkt minder en is ook minder gevoelig voor luchtvochtigheid en temperatuurwisselingen. Lamelparket of multiplanken zijn geschikte soorten, net als eiken, merbau, wengé en teak. Het verwarmen van de vloer wordt vaak gecombineerd met isolatie. Meer weten? Ga naar de pagina over vloerisolatie.

Nieuwe houten vloeren, waar op letten?

Wilt u een nieuwe eikenhouten of grenen vloer kopen en laten leggen in uw huis in Alphen aan den Rijn? Dan is het verstandig om met een aantal dingen rekening te houden. Ga bijvoorbeeld het gebruik van de vloer na. Heeft u kinderen thuis? Dan wordt de vloer vaak extra belast en is het verstandig om een stevigere en dikkere parketvloer van hardhout te nemen. Houten vloeren zetten uit en krimpen bij temperatuurwisselingen en luchtvochtigheid. Zorg tijdens het aanbrengen dat er wat speling is bij de muur, zodat de vloer niet volledig omhoog komt als die uitzet. Daarnaast is de afwerking ook belangrijk. De opties zijn oliën, lakken of verven. Advies of tips nodig over nieuwe houten vloeren? Een vloerspecialist helpt u bij uw keuze.

Recent aangevraagde offertes

Houten vloeren leggen - Rotterdam
Parketvloer - Den Haag
Parket leggen - Zoetermeer
Eikenhouten vloer laten leggen - Leiden
Grenen parketvloeren - Dordrecht
Nieuwe parketvloer leggen - Alphen aan den Rijn
Lamelparket schuren en behandelen - Schiedam
Visgraat vloer leggen- Delft
Houten vloer egaliseren - Leidschendam


Keurmerken

Verantwoord bosbeleid is een essentieel onderdeel bij houten vloeren. Als u houten vloeren gaat kopen, is het belangrijk om te letten op bepaalde keurmerken die voor verantwoord bosbeheer zorgen. Een van deze keurmerken is het FSC-systeem. FSC zorgt dat de bossen op de wereld behouden blijven door verantwoord bosbeheer. Dit houdt in dat het leefgebied van planten en dieren beschermd wordt en dat er respect is voor de rechten van de lokale bevolking. Meer info? Ga naar de website van het FSC.

Daarnaast is er nog PEFC. Hét keurmerk voor duurzaam bosbeheer. Het doel van PEFC is dat alle bossen ter wereld op een duurzame manier beheerd worden. Ga naar pefcnederland.nl voor meer informatie.

Vloerenspecialist inschakelen?

Vul het offerteformulier in, vergelijk offertes en bespaar!

Houten vloer laten leggen?

Vraag offertes aan om een specialist in jouw buurt te vinden.

Vergelijk tarieven

Kies uit diverse professionele vloerenspecialisten uit de bedrijvengids.

Bespaartips voor het inschakelen van een vloerenspecialist uit Alphen aan den Rijn

Het is mogelijk om een parketvloer zelf te plaatsen. Echter is hier wel de nodig kennis en ervaring voor nodig. Daarom is het verstandiger om het laten leggen over te laten aan een vloerenspecialist uit Alphen aan den Rijn. Een vloerenspecialist heeft de juiste expertise, heeft jarenlang ervaring opgedaan in het vakgebied en weet dus precies hoe het proces in zijn werk gaat. Bovendien beschikt een vakman over de juiste materialen en benodigdheden.

Bespaartips nodig?

Zorg dan dat u zelf de nodige voorbereidingen treft. Denk bijvoorbeeld aan het leeghalen van de ruimte waar de nieuwe vloer komt. Maak ook de vloeren vast schoon, dit scheelt behoorlijk wat werk. Ten slotte is het handig om zelf het restafval af te voeren. Op de kosten besparen? Vraag dan meerdere offertes op en vergelijk deze onderling.

parket leggen Alphen aan den Rijn

Goedkope houten vloeren kopen Alphen aan den Rijn? Vergelijk offertes!

Wilt u een goedkope houten vloer kopen in Alphen aan den Rijn? Vraag dan om advies bij een vloerenspecialist. Er zijn talloze mogelijkheden als het op houten vloeren aankomt. U kiest bijvoorbeeld voor eiken, esdoorn, grenen of parket. Uw interieur een twist geven? Laat de vloeren dan in visgraat leggen.

Bent u benieuwd naar de prijs van parketvloeren?

Meer weten over hoe vloerdelen gelegd worden, dan schakelt u het beste onze offerteservice in. Vraag vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt dan van een aantal vloerspecialisten uit Alphen aan den Rijn en omgeving een offerte op maat. Door te vergelijken bespaart u op de kosten!

Gratis offertes aanvragen