Houten vloeren Vlissingen

Houten vloeren kopen en laten leggen in Vlissingen? De soorten vloeren zijn eindeloos. Zo zijn er eikenhouten vloeren, maar ook grenen vloeren, vloeren met visgraat of houten vloerdelen van white wash. U leest op deze pagina alles over parket, de prijs per m² en hoe het behandelen van nieuwe vloeren werkt.

Meer weten over eiken parketvloeren? Benieuwd naar de prijs? Vraag geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Zo komt u in contact met een aantal van onze vloerenspecialisten. Vergelijk de offertes onderling en bespaar!

Voordelen van onze service

De service die wij u bieden heeft een aantal voordelen. Zo vraagt u geheel gratis offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt dan van meerdere vloerenspecialisten een offerte. Vergelijk deze op prijs en aanbod en vind een vloerenspecialist uit Vlissingen en omgeving. Bespaar tot wel 30% op de kosten!

Onze service, de voordelen:

  • Gratis offertes
  • Specialisten uit Vlissingen
  • Vergelijken is besparen

Wat is het verschil tussen een houten vloer en een parketvloer?

Veel mensen denken dat houten vloeren en parketvloeren hetzelfde zijn. Gek is het niet, want de vloeren lijken erg veel op elkaar. Eigenlijk zijn ze nagenoeg hetzelfde, behalve dat een parketvloer op een andere manier gelegd wordt. Het verschil tussen een houten vloer en een parketvloer is dus de legwijze.

Zijn er nog andere verschillen?

Jazeker, vaak is een parketvloer een stuk prijziger. Dit hangt echter wel af van het materiaal. Lamelparket is bijvoorbeeld wel vriendelijker in prijs dan massief hout. Bovendien zijn parketvloeren een stuk stiller, terwijl houten vloeren weer onderhoudsvriendelijker zijn.

Voordelen houten vloeren Vlissingen

Hout is een materiaalsoort dat ontzettend lang meegaat. Een houten vloer is dus heel duurzaam. Ook bij intensief gebruik vertonen de vloeren weinig slijtageplekken. Eikenhouten vloeren zijn tijdloos en verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en materialen. Hierdoor is er altijd een vloer van hout die bij uw wensen past. Denk bijvoorbeeld aan een eikenhouten vloer, of hardhout zoals merbau of notelaar. Uw woning krijgt met een houten vloer een uniek en warm karakter. Houten vloeren zijn eenvoudig in onderhoud: een regelmatige behandeling is al voldoende.

Wat zijn de voordelen?

  • Duurzaamheid
  • Tijdloos karakter
  • Uniek en warm
  • Verkrijgbaar in allerlei soorten
  • Weinig onderhoud

parketvloer Vlissingen

Wat kost een parketvloer?

Voor een massief houten vloer is de prijs per m ² tussen de €45,- en €170,-. Wilt u lamelparket, dan zijn de kosten wat vriendelijker. De prijs per m² voor is al vanaf €25,-. Parketvloeren en houten vloeren zijn niet goedkoop. De exacte kosten zijn lastig aan te geven, aangezien diverse factoren de prijs beïnvloeden.

Wat beïnvloedt de prijs dan?

Het materiaal van de vloer is een grote factor. Massief houten vloeren zijn een stuk prijziger dan laminaat of lamelparket. Een andere factor is het laten plaatsen van de houten vloer en de oppervlakte. Hoe groter de ruimte, hoe meer er geplaatst wordt. Daarnaast is het ook mogelijk om een ondervloer te leggen. Hierdoor loopt de prijs ook op.

Prijstabel: houten vloeren prijs per m²

Soort vloer excl. leggen Prijs per m²
Massief houten vloer €45,- tot €170,-
Multiplank lamelparket (2-laags) €35,- tot €115,-
Lamelparket (3-laags) €25,- tot €55,-
Ondervloer €1,- tot €10,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen per m², inclusief btw en exclusief het leggen. Voor exacte kosten vraagt u gratis offertes aan.


Meer weten over de prijs van houten vloeren en het laten leggen?

Een vloerenspecialist helpt u en geeft advies. Vraag gratis offertes aan!

Offertes aanvragen


Kosten houten vloer leggen

Massief parket of eiken vloeren al een uitgave op zich. Wat kost het laten leggen dan? Een vloerenspecialist hanteert vaak een eigen tarief, maar de gemiddelde kosten voor het laten leggen van houten vloeren liggen tussen de €8,- en €14,- per m².

De prijs wordt beïnvloed door de legtechniek. Er zijn 2 veelgebruikte technieken bij het plaatsen van parketvloeren of houten vloeren. Dit is het zwevend leggen en het lijmen. Verlijmd leggen is prijziger dan zwevend leggen. Dit komt omdat het meer werk is.

Welke factoren spelen nog meer mee?

Dit zijn onder andere bereikbaarheid van de ruimte waar de vloer gelegd wordt, maar ook het legpatroon en welk type plinten u neemt.

Prijstabel: prijs houten vloeren leggen

Soort klus Prijs per m2*
Houten vloer zwevend leggen €8,- tot €14,-
Houten vloer verlijmd leggen €14,- tot €21,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, exclusief de vloer zelf. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan via het offerteformulier.

Houten vloer of parketvloer leggen, hoe doet de vloerenspecialist dat?

Een houten vloer leggen, hoe gaat dat in zijn werk? Voordat de parketvloer daadwerkelijk geplaatst wordt, is het eerst van belang om de vloer te egaliseren en eventueel een ondervloer te leggen. Lees snel verder voor meer informatie over het leggen van een houten vloer.

Egaliseren

In veel gevallen is het nodig om de huidige vloer te egaliseren, voordat er een houten vloer op geplaatst wordt. Wat is egaliseren? Dit is het glad maken van een vloer en gebeurt met egalisatiemortel. Een vloerenspecialist uit Vlissingen brengt dit aan.

Laat u een nieuwe houten vloer op een bestaande houten vloer of parketvloer leggen? Dan moet er eerst een toplaag geplaatst worden, in combinatie met een vloerprimer. Heeft u een betonnen vloer? In dat geval is een vloerprimer genoeg.

Video: houten vloer egaliseren

In onderstaande video ziet u hoe een vakman een houten vloer egaliseert.

Ondervloer plaatsen

Welke ondervloer gebruikt wordt, hangt af van het materiaal waar de vloer op geplaatst wordt. Bij een houten vloer maakt de vloerspecialist gebruik van spaanplaten die vastgezet worden met schroeven. Een betonvloer moet eerst van vochtwerend folie voorzien worden.

Is uw huis gehorig?

Zorg dan dat u een ondervloer kiest waar geluidsisolatie in zit. Hierdoor wordt contactgeluid gedempt en creëert u een stillere woning.

Houten vloerdelen leggen

Zoals hierboven al genoemd, zijn er 2 manieren om houten vloerdelen te leggen. Dit zijn zwevend leggen en verlijmen.

Wat is het verschil?

Zwevend leggen is het leggen van de vloer, zonder dat deze vast gezet wordt aan de vaste vloer. De vakman uit Vlissingen gebruikt nadenlijm om de vloer te verbinden en de vloer een zwevende plaat wordt. Het voordeel van deze techniek is de snelle plaatsing en de aantrekkelijke prijs.

visgraat vloer Vlissingen

Visgraat vloer

Bij een visgraat vloer lopen de houten vloerdelen in een schuin lopend patroon: een visgraat. In eerste instantie klinkt dit niet charmant, maar vaak als men ziet wat het resultaat is, is iedereen positief verrast.

Wat maakt visgraat zo uniek?

Het patroon, maar ook de breedte van de vloerdelen is uniek. Een visgraat vloer geeft dynamiek en ruimte. Het is daarnaast mogelijk om een visgraat vloer te laten stomen, roken of oliën om nog een uniekere uitstraling te creëren. Visgraatvloeren kunnen van allerlei houtsoorten gemaakt worden, denk aan eiken, grenen of juist aan bepaalde hardhouten zoals wengé of teak.


Een unieke vloer creëren in uw huis in Vlissingen?

Kies dan voor een visgraat parketvloer. Vraag advies aan een vloerenspecialist!

Offertes aanvragen


Welke soorten houten vloeren zijn er?

Houten vloeren zijn één van de mooiste onderdelen van een huis in Vlissingen. Maar welke soorten vloeren zijn er? Er zijn een aantal veelvoorkomende houten vloeren, zoals eiken, grenen, massief hout of lamelparket. Daarnaast is het ook mogelijk om voor andere houtsoorten te kiezen, zoals bamboe, esdoorn of jatoba. Liever een goedkope vloer met een houtlook? Ga dan voor laminaat Lees hieronder meer over de verschillende soorten.

Parketvloer Vlissingen

Een veelvoorkomende houten vloer is de parketvloer. Parket dankt zijn naam aan de manier waarop het gelegd wordt. Het is namelijk een type vloerbedekking die uit diverse houten vloerdelen bestaat en in verschillende formaten verkrijgbaar is. Parketvloeren hebben een luxe uitstraling en zijn ontzettend duurzaam. Bovendien zorgt een dergelijke parketvloer voor een waardestijging van uw woning in Vlissingen. Lekkere warme voeten in huis? Combineer parket dan met het verwarmen van de vloer.

Eiken vloer

Een echte uitblinker in uw woning? Ga dan voor eiken vloeren. Eiken zorgt voor een unieke uitstraling, is verkrijgbaar in allerlei soorten en is bovendien eenvoudig te schuren of lakken. U kiest bijvoorbeeld voor white wash of juist een grijstint. Eikenhouten vloeren worden veel gebruikt en zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming.

Grenen vloer Vlissingen

Vloeren laten leggen die bij de rest van uw interieur passen? Dan is grenen de oplossing. Grenen is een houtsoort met een warme uitstraling. De vloer oogt levend dankzij de knoesten die erin verwerkt zitten. Vloeren van grenen zijn eenvoudig te bewerken en hebben een geluiddempende werking.

houten vloer soorten Vlissingen

Massief houten vloer

Een stevige, robuuste vloer leggen in uw huis? Ga dan voor een massief houten vloer. Massief parket bestaat uit planken van één stuk hout, hierdoor is het de oudste vorm van vloerbedekking. Massieve vloeren hebben een rustiek uiterlijk, zijn ontzettend duurzaam en ogen mooi. Het nadeel is wel dat massief parket erg gevoelig is voor vocht. Hierdoor zet het uit en krimpt het bij temperatuur- en luchtvochtigheidsschommelingen.

Lamelparket Vlissingen

Wilt u de uitstraling van massief parket, maar niet de kosten? Lamelparket is dan wat u zoekt. Het bestaat uit een multiplex ondergrond en een massief houten toplaag: een goede combinatie met bijvoorbeeld het verwarmen van de vloer. Lamelparket is eenvoudig te reinigen. Bovendien heeft het een vriendelijke prijs per m².


klantenreview vloeren-nu“Ik wilde al jaren een mooie massief houten vloer laten leggen, maar elke keer kwam het er niet van. In het najaar is deze droom uitgekomen. Ik heb meerdere offertes aangevraagd en ontving een goede aanbieding van een vloerenspecialist uit Rotterdam. Hij heeft in korte tijd een prachtige parketvloer in mijn huis gelegd!”
J. Visser – Rotterdam

vloeren-nu klantenreview“Ik was mijn huidige vinylvloer zat en wilde graag iets compleet anders. Via het offerteformulier heb ik offertes aangevraagd en ontving meerdere aanbiedingen van vloerenspecialisten. Uiteindelijk ben ik in zee gegaan met een specialist uit Utrecht. Hij heeft zeer goed werk geleverd, waardoor ik nu volop van mijn nieuwe vloer geniet!”
P. van Dijk – Utrecht


Andere houtsoorten

Naast de veelvoorkomende houtsoorten als eiken, grenen en massief parket, zijn er natuurlijk ook tal van andere houten vloeren verkrijgbaar. Zo kiest u bijvoorbeeld voor bepaalde tropische hardhouten vloeren als teak, merbau of wengé. Deze houtsoorten zijn sterk en komen uit Azië of Oost-Afrika.

Een natuurlijke uitstraling in uw huis in Vlissingen creëren? Ga dan voor bamboe parket. Bamboe is een grassoort en is een duurzaam materiaal. Toe aan een exotisch tintje? Dan is de notelaar iets voor u. Het is een houtsoort die bekend staat om de stevigheid en luxe.

Duurzame vloeren laten leggen? Dan is Jatoba een goede houtsoort. Jatoba komt uit Midden- en Zuid-Amerika en heeft een iets oranjekleur.


Meer weten over de verschillende soorten vloeren?


vloeronderhoud

Onderhoud

plavuizen

Plavuizen

vloerisolatie

Vloerisolatie


Houten vloeren opknappen en onderhouden Vlissingen

Het onderhouden van houten vloeren of parketvloeren is belangrijk. Houten vloeren stralen warmte uit en passen nagenoeg in ieder interieur. Met het juiste onderhoud is opknappen niet nodig en hebben de vloeren een langere levensduur. Regelmatig reinigen en schoonmaken is belangrijk. Net als eens per jaar schuren, behandelen met olie of eventueel verven.

Hoe vaak moeten houten vloeren worden onderhouden?

Dit hangt volledig af van de houtsoort. Bepaalde vloeren hebben meer onderhoud en aandacht nodig dan anderen. Als u een onderhoudsvrije vloer wilt, kiest u het beste voor lamelparket.

onderhoud parketvloerVlissingen

Houten vloer schoonmaken of reinigen

Om houten vloeren mooi en intact te houden is regelmatig schoonmaken belangrijk. Dit zorgt voor een langere levensduur. Begin met het stofzuigen van de vloeren, waarna u aan het schoonmaken begint. Dit doet u met wat natuurzeep en water. Pas op: gebruik niet te veel water, hierdoor zetten de vloeren uit.

Parketvloer schuren

Alle vloeren genieten een andere behandeling. Eiken vloeren hebben bijvoorbeeld minder onderhoud nodig dan massief parket. Als u parket of lamelparket heeft, is het verstandig om eens per jaar te schuren, of dit te laten doen door een specialist uit Vlissingen. Hoe vaak en wanneer dit nodig is, hangt af van het onderhouden en de kwaliteit van de vloer. Dit vraagt u het beste aan een specialist.

Behandelen met olie

Bescherm uw houten vloeren of parketvloeren door ze te behandelen met olie. Hierdoor wordt een toplaag gecreëerd ter bescherming. Vaak gebruikt een vloerenspecialist masterolie wanneer hij de vloer plaatst. Vervolgens moet deze ieder jaar versterkt worden met onderhoudsolie. Let op: zorg wel dat de vloeren eerst gereinigd zijn voordat ze met olie behandeld worden.


Eikenhouten vloeren laten leggen door een vakman uit Vlissingen?

Vraag geheel vrijblijvend offertes aan. Vergelijk en bespaar op de kosten!

Offertes aanvragen


Houten vloer lakken

Olie aanbrengen dient vooral als beschermlaag. Het is ook mogelijk om houten vloeren te lakken. Lakken is een zeer praktische oplossing, omdat het lang meegaat en het eenvoudig te onderhouden is. Het hangt van de houtsoort af, welke lak geschikt is.

Vloeren lakken, hoe werkt dat?
Eerst worden de vloeren gereinigd en schoongemaakt, zodat al het vuil weg is. Daarna zal de specialist de vloeren schuren. Vervolgens wordt de vloer gelakt. Lak is verkrijgbaar in glanzend of mat.

Houten vloer met whitewash

Wilt u een unieke vloer creëren? Ga dan voor verven met whitewash. White wash is alleen mogelijk op houten vloeren. Voordat de white wash aangebracht wordt, moeten de vloeren schoongemaakt en geschuurd worden. Breng de white wash aan met een kwast of roller en laat de eerste laag opdrogen. Vervolgens gaat u deze laag schuren om daarna een tweede laag aan te brengen. Voor extra bescherming is lak een aanrader.

houten vloer vloerverwarming Vlissingen

Parketvloeren en vloerverwarming

Als u parket of een eikenhouten vloer gaat kopen, is het interessant om te overwegen dit te combineren met vloerverwarming. Het is wel belangrijk om te kijken welke parketvloer u kiest, want niet alle houtsoorten zijn geschikt voor verwarming.

Welke houtsoort gebruik ik in combinatie met vloerverwarming?

Lamelparket, van meerlaags hout, is vooral geschikt. Massief parket is niet geschikt, dat hout ‘werkt’ teveel en is erg gevoelig voor vocht en temperaturen. U kunt ook kiezen voor multiplanken van eiken of merbau. Nieuwe vloer combineren met isolatie en vloerverwarming? Lees meer over vloerisolatie.

Nieuwe houten vloeren, waar op letten?

Wanneer u nieuwe houten vloeren laat leggen, zoals grenen of eikenhouten, in uw woning in Vlissingen, is het slim om met bepaalde zaken rekening te houden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik: worden de vloeren intensief gebruikt, heeft u kinderen? Dan is een stevige en stabiele vloer van hardhout beter dan lamelparket.

Houdt bovendien rekening met het feit dat houten vloeren kunnen krimpen en uitzetten bij temperatuurwisselingen. Zorg daarom bij het plaatsen voor wat ruimte tussen de muren en de vloer.

Tot slot is de afwerking een belangrijk punt. Kiest u voor behandelen met olie, lak of verf? De keuze is reuze. Tips nodig? Schakel een vloerenspecialist uit Vlissingen in die u van advies voorziet.

Recent aangevraagde offertes

Houten vloeren leggen - Middelburg
Parketvloer - Vlissingen
Parket leggen - Goes
Eikenhouten vloer laten leggen - Terneuzen
Grenen parketvloeren - Amsterdam
Nieuwe parketvloer leggen - Rotterdam
Lamelparket schuren en behandelen - Coevorden
Visgraat vloer leggen- Den Haag


Keurmerken

Bij houten vloeren is duurzaam en verantwoord bosbeleid een belangrijk punt. Er zijn diverse keurmerken als het om verantwoord bosbeheer gaat. FSC is een systeem dat ervoor zorgt dat bossen behouden blijven door het juiste bosbeheer. Denk aan de bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de lokale bevolking. Meer weten? Ga naar fsc.nl.

Een ander keurmerk voor duurzame houten vloeren is PEFC. Hun doel is om alle bossen wereldwijd te beheren op een duurzame, ecologische en milieuvriendelijke manier. Ga naar de website van PEFC Nederland voor meer informatie.

Vloerenspecialist inschakelen?

Vul het offerteformulier in, vergelijk offertes en bespaar!

Houten vloer laten leggen?

Vraag offertes aan om een specialist in jouw buurt te vinden.

Vergelijk tarieven

Kies uit diverse professionele vloerenspecialisten uit de bedrijvengids.

Bespaartips voor het inschakelen van een vloerenspecialist uit Vlissingen

Besparen op de kosten van het leggen van houten vloeren? Dankzij ervaring, kennis en de juiste expertise heeft een vakman uit Vlissingen de klus zo geklaard. Daarnaast hoeft u zelf niet in de weer met allerlei materialen en benodigdheden, want hier beschikt de specialist over.

Meer bespaartips?

Tref dan zelf een aantal voorbereidingen, zoals het leeghalen van de ruimtes, het schoonmaken van de vloeren of het zelf afvoeren van restafval. Gebruik onze offerteservice en vergelijk verschillende specialisten met elkaar. Zo bespaart u tot wel 30% op de kosten!

parket leggen Vlissingen

Goedkope houten vloeren kopen Vlissingen? Vergelijk offertes!

Goedkope houten vloeren of parketvloeren kopen en laten leggen door een vloerenspecialist uit Vlissingen? Vraag vrijblijvend offertes aan en ontvang gratis advies. Als het op houten vloeren aankomt zijn er enorm veel houtsoorten verkrijgbaar. Denk aan eiken, grenen, esdoorn of jatoba.

Meer weten over de kosten van parket en houten vloeren?

Wacht niet langer en vraag nu offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt van meerdere vloerspecialisten een prijsopgaaf op maat. Vergelijk de offertes onderling en bespaar tot wel 30%!

Gratis offertes aanvragen